Respectvol leegruimen

Woning ontruimen .... en al die dierbare spulletjes dan?

Het leegruimen van een woning kan een nare gebeurtenis zijn, waarbij je afscheid moet nemen van eigendommen van een dierbare. Zelf heb je geen ruimte voor al deze bezittingen maar vind je het geen prettig idee dat ze worden afgevoerd naar de afvalverwerking. 

Ons uitgangspunt bij het leegruimen van een woning is dat dit met respect naar mens en omgeving gebeurt. Wij horen graag wat voor jou belangrijk is en stellen zaken van emotionele waarde veilig. We streven ernaar om voor alle eigendommen een goede nieuwe bestemming te vinden en stimuleren hergebruik. Zo schenken wij bijvoorbeeld spullen aan diverse goede doelen. Voorbeelden hiervan kun je vinden op onze facebook pagina. 

Na het ontruimen van een woning wordt deze opgeleverd aan de nieuwe bewoner, de makelaar, de woningbouwvereniging of de zorginstelling. Hiervoor moet voldaan worden aan specifieke eisen. Wij kunnen dit voor je regelen en de benodigde contacten onderhouden zodat je nergens omkijken naar hebt. 

Indien gewenst kunnen we in de woning gevonden administratie voor je op orde brengen. Wij vertellen je graag meer hierover en over onze werkwijze. 

Aanvullende diensten

Vervoer

Specifieke items overbrengen naar een familielid?

Hergebruik

Verkoop, schenken, veilen

Opleveren oude woning

Alle zaken voor je geregeld

Administratie

Gevonden administratie ordenen

ontruimen-opruimen-vervoeren

Vervoer

Wanneer er specifieke items zijn die je graag naar 1 of meerdere personen gebracht wilt hebben, dan kunnen wij zorgen dat ze daar worden gebracht. Of het nu gaat om grotere meubelstukken of verschillende kleinoden, wij zorgen dat alles op de plek komt waar je het graag wilt hebben. Natuurlijk is het ook mogelijk om zaken ter beschikking te stellen aan specifieke goede doelen of instellingen.

Wil je tijdelijk zaken bewaren zodat je later kunt beslissen wat ermee moet gebeuren? Ook dat is geen probleem. Wij kunnen samen met jou bepalen wat de handigste plaats is om zaken tijdelijk op te slaan.

Hergebruik

Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk spullen weer gebruikt kunnen worden. Weggooien doen we liever niet.

Zorgen dat de meeste items in de inboedel worden hergebruikt realiseren we op verschillende manieren. Sommige zaken geven we weg, andere items worden verkocht via Marktplaats of een veilinghuis.

Ook geven we met regelmaat zaken aan goede doelen. We geven bijvoorbeeld kleding aan Dress for Success of aan Stichting Dierenlot. Meubilair en huisraad gaan regelmatig naar mensen die het even wat moeilijker hebben. Een enkele keer vinden we zaken waar we een klein museum of een kunstenaar blij kunnen maken.

Op welke manier we dit uitvoeren bepalen we uiteraard samen met jou.

nieuwe-bestemming-inboedel-ontruimen
opleveren-oude-woning-ontruimen

Opleveren oude woning

Of je nu een koop- of een huurwoning hebt, vaak moeten er nog zaken geregeld worden om de woning volgens de gemaakte afspraken op te leveren. Wij kunnen zorgen dat behang en vloerbedekking wordt verwijderd; de tuin wordt bijgewerkt; gaten in deuren en muren worden gedicht. Schilder- en schoonmaakwerkzaamheden behoren ook tot de mogelijkheden. Heb je zelf nog andere wensen? Alles is bespreekbaar.

Oplevering aan een woningbouwvereniging kunnen wij in direct overleg met hen doen om je zo alle zorg uit handen te nemen.

Administratie

Uiteraard moeten er ook andere zaken geregeld worden, zoals het opzeggen van electra- gas- en wateraansluitingen.
Vaak liggen er in een woning nog veel paperassen. Indien gewenst kunnen wij deze voor je uitzoeken, dat kan je veel tijd en rompslomp schelen.

Uiteraard kunnen we ook de afhandeling van deze administratie voor je regelen en zorgen dat contracten worden opgezegd en dat alles op tijd en goed geregeld is.

administratie-opruimen-ordenen-ontruimen

Ervaringen van klanten